MEZOTERAPIJA BEZ IGLE

Mezoterapija lica za zategnutu kožu i mladenački izgled

Svima je potrebna mala pomoć da bi zračili mladalačkom ljepotom, a mezoterapija lica sa vitaminima, poznata i pod nazivom mezolifting, pruža potpunu revitalizaciju i oporavak. Duboko hidrira umornu i zrelu kožu, poboljšava tonus i stimulira stvaranje kolagena i elastina, pružajući blistav i mladalački izgled.

Ovom metodom postiže se efekat liftinga i zatezanja, umanjuju se bore i vraća se sjaj licu. Efekti se postižu stimulacijom tkiva, učvršćivanjem i toniranjem. Pojačava se elastičnost i hidriranost. Terapija pomlađivanja pokazala se učinkovitom i za  popravljanje posttraumatskih kožnih nesavršenosti .

Šta je mezolifting lica?

Klasična mezoterapija lica je postupak pomlađivanja kože zastupljen u suvremenoj dermatologiji i estetskoj medicini već duže vremena. Izvodi se ubrizgavanjem mikro injekcija sa koktelom prirodnih sastojaka u sloj kože koji se naziva derma, gdje hranjivi sastojci ne mogu na drugi način prodrijedti.

Mezolifting nije invazivna terapija i ne zahteva odlazak pod nož.

Aktivni sastojci kao što su hijaluronska kiselina, vitamini A, B, C, E i K i minerali  ubrizgavaju se direktno u epiderm čime se pojačava efikasnost mezoterapije lica za mladenački izgled.  Vremenom se organizam mjenja i slabi cirkulacija čime se smanjuje nivo kisika i mogućnost resorpcije hranjivih tvari te izlučivanje toksina, što dovodi do starenja kože i umornog izgleda.

Mezoterapija lica usporava starenje, poboljšava izgled bora, a koža je pomlađena i tonirana. Efikasna je i za uklanjanje ili smanjivanje vidljivosti kapilara i tamnih kolutova ispod očiju. Ima odlične antioksidativne efekte, stoga se preporučuje ženama u srednjoj i zrelijoj dobi.

Pošto smo pojasnili šta je mezoterapija lica, važno je reći kako se radi o odličanom antiage tretmanu jer je prilagođen svakoj osobi ponaosob, proces ne traje dugo, ali se mora ponoviti nekoliko puta. Za postizanje mnogo boljih rezultata savjetuje se 5-8 tretmana , uz obavezno pridržavanje dobivenih uputa i savjeta.

Ovo je puno bolji način regeneracije i revitalizacije kože od bilo koje druge konkurentne metode, ali i od brojnih mnogo invazivnijih klasičnih kirurških pristupa. Zbog brzine djelovanja preporučuje se neposredno pred važne hepeninge – venčanje, godišnjicu mature i drugo.

Mezoterapija bez igle je sve popularnija

Često se za ovu metodu koristi naziv „virtualna mezoterapija lica“ jer se ne koriste injekcije. Zasniva se na elektroporaciji ili elektro osmozi, a podrazumeva ubacivanje hranjivih sastojaka duboko u kožu uz pomoć električnih impulsa. Ona će osigurati mnogo bolju i bržu apsorpciju visoko kvalitetnih tvari.

Elektroporacijom se stimulira cirkulacija i pojačava metabolizam tkiva, pojačava se limfna drenaža, i potiče se regeneracija i obnova obranbene funkcije kože i vezivnog tkiva. Osim u estetske svrhe, ovu metodu koriste i sportaši za ublažavanje bolova.

Preporučuje se 4-6 tretmana u razmacima od 7-10 dana radi postizanja maksimalnog učinka.

Efekti klasične i virtualne mezoterapije su identični, obje metode su podjednako učinkovite. Virtualna je praktično bezbolna i ne ostavlja nikakve tragove na koži, dok ova druga podrazumjeva neprijatno bockanje iglama i najčešće je popračena kratkotrajnim crvenilom.

Mezoterapija se primjenjuje za poboljšanje stanja i izgleda lica, vrata i dekoltea. Postala je najtraženiji medicinski tretman koji se koristi u estetske i kozmetičke svrhe u novije vrijeme. Poznata kao antiage program revitalizacije, a po svom uspjehu nalazi se u samom vrhu estetske dermatologije. Veoma je tražena  i popularna jer  ne zahtjeva  kiruršku intervenciju.